Известие

Collapse
No announcement yet.

Стрелка на километража

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стрелка на километража

Kолеги,имам следния проблем:при движение на колата стрелката на скоростомера трепери +-5км,много е дразнещо.Иначе брояча върти.Каква може да е причината?
    Alfa Romeo Spider 2000 '97

На старата ми кола Lancia Dedra имах такъв проблем и беше от жилото на километража,след време се скъса и го смених но проблема пак не изчезна защото се бяха износили леглата кадето се захваща жилото и продължи да си трепери.Незнам дали при теб е сащото но...пробвай да смениш жилото.Успех
    Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
    Alfa 155 1.7 TS - ex
    sigpic

Comment

По принцип на всички спидометри с жило трепери малко или много (при определена скорост )
      '05 166 V6
      '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Износване на жило или накрайници на същото.Ако си със жило де че на ваште по новите незнам
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Ако си със жило-100% е от него.Оттук два варианта:
          -или опира някъде и предава вибрациите от купето в/у жилото (при мен беше така)
          -или трябва да смениш жилото, защото накрайниците му са се износили.

Успех! :P

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Определено не е от жилото щото тая кола жило няма Или е от червяка на датчика в скоростите или е прецакано таблото
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Е то ако се е прецакало таблото не би трябвало да трепери, а да не бачка. По скоро погледни датчика. А иначе таблото се сваля супер лесно (поне на тази).
              Audi A6 & Alfa GTV

Comment

И аз имах същия проблем с мойта 155. Един телевизионен техник го оправи за извесно време-било от таблото.После пак отказа и усетих ,че като разкача токовете и ги включа пак -работи нормално.Тия дни както си карах на фарове когато вкл. мигач с всяко светване на мигача стрелката пада с около 5-6 км ,като изгасих светлините вдигна с още7-8 км . Явно е от токовете нещо.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                X