If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Kолеги,имам следния проблем:при движение на колата стрелката на скоростомера трепери +-5км,много е дразнещо.Иначе брояча върти.Каква може да е причината?
На старата ми кола Lancia Dedra имах такъв проблем и беше от жилото на километража,след време се скъса и го смених но проблема пак не изчезна защото се бяха износили леглата кадето се захваща жилото и продължи да си трепери.Незнам дали при теб е сащото но...пробвай да смениш жилото.Успех
Ако си със жило-100% е от него.Оттук два варианта:
-или опира някъде и предава вибрациите от купето в/у жилото (при мен беше така)
-или трябва да смениш жилото, защото накрайниците му са се износили.
Успех! :P
== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Е то ако се е прецакало таблото не би трябвало да трепери, а да не бачка. По скоро погледни датчика. А иначе таблото се сваля супер лесно (поне на тази).
И аз имах същия проблем с мойта 155. Един телевизионен техник го оправи за извесно време-било от таблото.После пак отказа и усетих ,че като разкача токовете и ги включа пак -работи нормално.Тия дни както си карах на фарове когато вкл. мигач с всяко светване на мигача стрелката пада с около 5-6 км ,като изгасих светлините вдигна с още7-8 км . Явно е от токовете нещо.
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment